Google

keskiviikkona, helmikuuta 21, 2007

Giganttinen valokuvaushanke

Nyt ei euron sadasosilla pelata. Tyyne kutsuu kaikki kansat mukaan jättiprojektiin, jossa tarkoituksena on kuvata koko taivas. Näin pieni Suomi voi olla edelläkävijänä aivan uudenlaisessa hankkeessa. Homma menee näin: jokainen kynnellekykenevä suuntaa kameransa suoraan pilvettömälle taivaalle ja räpsäyttää kuvan mahdollisimman lyhyellä valotusajalla (digikameroiden käyttäjät varokoot ns. raw-kuvia, Tyyne haluaa mahdollisimman siistejä kuvia). Toivottavaa on kuvausten samanaikaisuus. Seuraavaksi kuvaajat siirtyy pohjoiseen niin, että seuraavan kuvan rajaus voidaan tehdä uudesta kohtaa taivasta. Sen verran kuvat voi mennä päälekkäin, että jää reunoille parisenttiä tuskanvaraa. Kuvista muodostetaan sitten yhtenäinen esitys ja näin aikaan saadaan siivu taivaasta. Kyseessä on ikäänkuin panodraamakuva. Suomen kokoiselta läntiltä kuvatessa ja pallon pyöriessä kuvasato muodostaa siis pannan.

Ongelmia:

1. ajoitus. Ajan synkronointi tehdään siten, että huudetaan kaverille laukaisukomento ja vasta parin sekunnin viipeen jälkeen laukaistaan oma kamera.

2. syvyys. Erilaisilla optiikoilla taivas kuvaantuu eri syvyiseksi. Tämä vältetään tarkentamalla kamera äärettömään (ääretön on kaikille sama).

3. pilvisyys. Kuvataan vain silloin, kun koko pohjoinen pallonpuolisko on pilvetön.

4. hankkeen järjettömyys. no tuota.... ?

2Kommenttia:

Anonymous Nimetön kirjoitti...

Eräs mahdollisuus olisi rakentaa sellainen kamera, joka ottaisi useita kuvia, jopa satoja, sekunnissa ja sillä sitten ottaisi kuvia; liikuttamalla kameraa esim. kiinnittäen sen auton katolle tai sitten pään päälle. Parempaan tulokseen varmasti pääsisi, jos kamera laitettaisiin lentokoneen katolle. Nykyään on olemassa tosi vahvoja liimoja (niillä voi nostaa jopa punaisen auton), jollaisella voisi liimata kameran lentokoneeseen. Kamerasta voisi sitten vetää laukaisuvaijerin lentokoneen ikkunasta sisään ja täten välttää sitä, että joku joutuu makaamaan koneen katolla ja manuaalisesti painamaan laukaisinta. Kun vaijeri on sisällä, tarvitaan vain tosi nopeasorminen kaveri, joka sitten naputtaa laukaisinta niin nopeasti kuin kykenee ja avot: taivaspanta on valmis. Suurin ongelma tässä lienee löytää sellainen lentäjä, joka osaa lentää aivan suoraan. Kuten aina, niin tähänkin yksinkertainen ratkaisu on paras: Heti koneen noustua, otetaan taivaanrannasta jokin kiintopiste, jota sitten kohti lennetään ja kun sinne on saavuttu, otetaan uusi piste jne.

11:34 ap.  
Blogger Tyyne kirjoitti...

Aloittelija...

5:51 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home