Google

lauantaina, toukokuuta 27, 2006

Viskikanaa Weberillä

Seuraa tarkoin ohjeita, vain siten onnistut. Mene kauppaan ja osta Weber Performer Touch N Go -grilli. Osta samalla 57 cm:n Weber Wok™ -wokkipannu. Ja tietysti kertakäyttöisiä butaani/propaanipulloja, sekä Weber Heat Beads -brikettejä. Kun olet koonnut grillin ja asettanut briketit keoksi hiiliritilän päälle (niin, että koskettavat wokin pohjaa), ruuvaa kaasupullo paikoilleen ja avaa kaasusäädintä n. yksi kierros. Paina ja pidä sytytysnappulaa niin, että kaasu syttyy polttimessa. Anna liekin loimottaa noin 10 minuuttia ja odottaessasi hiilloksen syntymistä (n. 15 - 20 minuuttia), etsi grillin aputasolle seuraavat tarvikkeet ja ainekset: 400 g kanan maustamattomia filesuikaleita, iso sipuli, neljä valkosipulin kynttä, curry-jauhetta, merisuolaa ja mustapippuria Peugeot-myllyssä, purkki Floran kevyt ruoka -kasvirasvasekoitetta, oliiviöljyä, viskiä ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Sitten hommiin. Lorauta kunnon siivu oliiviöljyä kuumaan wokkiin ja heitä kanan suikaleet perään. Kypsennä suikaleet, mausta suolalla ja mustapippurilla ja nostele wokin reunoille. Lisää paistonesteeseen öljyä mikäli tarvis ja lisää keskelle suikaloidut sipulit (myös ne valkoiset). Kypsennä hetken ja lisää reilusti currya. Tässä kohtaa tulee kiire hämmentää, mikäli nestettä oli liian vähän. Kauho lihat reunoilta keskelle ja sekoita ainekset keskenään. Lisää pilkottu aurinkokuivattu tomaatti. Kaada reilusti viskiä paistokseen ja sytytä viski tuleen (ole tarkkana tässä, mikäli haluat säilyttää kulmakarvasi). Sekoittele vähän ja lisää kasvirasvasekoite. Anna hautua, sekoittele välillä. Tarjoa keitetyn riisin kera. Raikas salaatti (jäävuorisalaatti, kirsikkatomaatit, kurkku, oliivit, feta-palaset ja paahdetut pinjansiemenet) tekee terää. Tarjoa ruokajuomana esim. Ecusson-siideriä. Jos käytät tästä poikkeavia välineitä tai aineksia, tulee ruokaan kireä ja epämiellyttävä maku !