Google

tiistaina, maaliskuuta 21, 2006

Tyynen suuri digikameroiden kohinatesti

Tässä erittäin paha monivärikohina tapaus. Huomatkaa kohinan taipumus painottua tummiin kohtiin. Tyynen neuvo: mitäs kuvaatte mustia kenkiä huonossa valossa ! Hommatkaa siis vaaleat kengät ja kuvatkaa keväthangilla. Kohinaa voi yrittää poistaa (peittää) esimerkiksi ilmaisohjelmilla. Tyyne on valmistanut tuotteen nimeltä: multicolornoiseremover 1.11.1101.09


Tässä otoksessa taas kuvaa vaivaa puutteellisen digimuunnoksen aiheuttama ykkösten ja nollien näkyminen tummilla alueilla. Ilmeisesti muunnin on toteutettu perinteisellä analogia-digitaalimuunnin tekniikalla (A/D-muunnin). Pahaksi onneksi digitaalikamerassa ei tarvita mitään analogia/digitaali -muunnosta, koska kamera nappaa ykköset ja nollat suoraan ilmasta ja tallettaa ne ykkösille ja nollille herkälle kennolle. Tyynen neuvo: sama kuin edellä ja lisäksi vielä kannattaa välttää ns. murrosvaiheen kameroita.


Lopuksi (tälläerää) Tyynen ohjelmalla puhdistettu kenkäkuva. Aina ei voi pelastaa kaikkea oikeaa kuvan sisältöä, mutta kohina on miltei poissa ! Tummissa kohdissa ei näy juurikaan ns. bittimuutosvirheitä ! Samoin inhat monivärikohinaläntit loistaa poissaolollaan. MUTTA sisimmässään Tyyne tunsi, ettei kaikki ollut vielä aivan kohdallaan.